BigFishing.gr https://www.bigfishing.gr/ |
|
Πολυάγκιστρο https://www.bigfishing.gr/viewtopic.php?f=57&t=71 |
Σελίδα 1 από 1 |
Συγγραφέας: | Amadeus [ Σάβ 02 Απρ 2011, 20:00 ] |
Θέμα δημοσίευσης: | Πολυάγκιστρο |
Εδω θα μιλάμε για την τεχνική ψαρέματος με πολυάγκιστρο |
Συγγραφέας: | Amadeus [ Σάβ 02 Απρ 2011, 20:21 ] |
Θέμα δημοσίευσης: | Re: Πολυάγκιστρο |
Το πολυάγκιστρο, ειναι μία απο τις πρώτες τεχνικές ψαρέματος, που εχουμε δοκιμάσει όλοι μας στα νεανικά μας χρόνια και οχι μόνο. Το πολυάγκιστρο συνιστάται για ψάρεμα απο την ακτή , σε ομαλούς βυθούς αλλά και σε βραχώδεις, ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιούμε, καθώς επίσης και για ψάρεμα στον αφρό. Με το πολυάγκιστρο, μπορούμε να ψαρέψουμε, κεφαλόπουλα, λαυράκια αλλά και γενικότερα ολα τα ειδη των ψαριών καθώς και χταπόδια. Ως δόλωμα χρησιμοποιούμε σαρδέλα φρέσκια, την οποία εχουμε προετοιμάσει ως ακολούθως. Σε ενα φύλο εφημερίδας, ρίχνουμε χοντρο αλάτι και επάνω ατο αλάτι απλώνουμε τις σαρδέλες μας.Τις τυλίγουμε με αρκετά φύλα εφημερίδας και τις βάζουμε στο ψηγείο ωστε να " τραβήξουν" και να γίνουν σχετικά σκληρές. Πολυάγκιστρα υπάρχουν ετοιμα στο εμπόριο, αλλά καλύτερο ειναι αυτο που φτιάχνουμε μόνοι μας. Μάνα 60αρα Αγκίστρια 4αρια παπαγαλέ μπρονζέ. Αριθμός αγκιστριών ανα παράμαλο 12-14 ( δεμένα απευθείας στην μάνα χωρίς παράμαλο) Μήκος παράμαλου 50 πόντους Βαρύδι περαστό Στριφτάρι. Πώς δολώνουμε την σαρδέλα. Το πρώτο αγκίστρι το περνάμε απο το μάτι της σαρδέλας και αρχίζουμε να τυλίγουμε το παραμαλο, γύρω-γυρω απο την σαρδέλα, καρφώνοντας το τελευταίο αγκίστρι λίγο πριν την ουρά. Κανουμε μια θηλιά με το παράμαλο στην οποία περνάμε την ουρά της σαρδέλας, και σφίγγουμε. Αυτο ειναι απαραίτητο ώστε κατα την ρήψη να μην ξαγκιστρωθούν τα αγκίστρια. Φροντίζουμε επίσης ωστε η κοιλιά της σαρδέλας να ειναι λίγο σκισμένη απο το παράμαλο, γιατί αυτό ειναι και το πρωτο σημείο στο οποιο θα επικεντρωθούν τα ψάρια. Αφού κάνουμε την ρήψη, αφήνουμε την πετονιά μας λίγο χαλαρή, ωστε να δώσουμε την δυνατότητα στο ψάρι να τραβήξει χωρίς να βρεί αντίσταση και φοβηθεί. Εαν ο βυθός ειναι βραχώδης θελει πολύ προσοχή στο μάζεμα για την αποφυγή σκαλωμάτων. Σε επόμενο ποστάρισμα, θα δούμε μια τεχνική, η οποία ειναι ιδανική για πολύ πονηρά ψάρια αλλά και ειδικότερα για βραχώδεις βυθούς. |
Συγγραφέας: | Amadeus [ Τρί 05 Απρ 2011, 10:47 ] |
Θέμα δημοσίευσης: | Re: Πολυάγκιστρο |
Ενας εξαιρετικός τρόπος για να πιάσουμε με το πολυάγκιστρο, πολύ πονηρά ψάρια, ειναι ο ακόλουθος. Κατευθείαν επάνω στο παράμαλο,ξεκινώντας απο την μία του άκρη, δένουμε εν σειρά 4 αγκίστρια και σε απόσταση 2 cm το ένα απο το άλλο. Το παράμαλο να έχει συνολικό μήκος 50 cm. Στην άλλη άκρη του παράμαλου φτάχνουμε μία θηλιά. Ως δόλωμα πάντα βάζουμε σαρδέλα φρέσκια την οποία δολώνουμε ως εξής. Χρησιμοποιούμε ενα βελονάκι ή ενα πλαστικό στενό ταιρατ. Στο πίσω μέρος τους δένουμε την θηλία και αρχίζουμε να το περνάμε απο το στόμα της σαρδέλας, προς την ουρά. Μολις το εργαλείο μας βγεί απο την ουρά, τραβάμε σιγα σιγά το παράμαλο εως οτου τα αγκίστρια, περάσουν ολα μεσα στο σώμα της σαρδέλας. Μην φοβηθείται οτι θα " μαγκώσουν " κάπου. Σας διαβεβαιώ οτι περνάνε εύκολα, με λίγη βεβαίως προσοχή. Ετσι είμαστε έτοιμοι να περάσουμε το παράμαλο μέσω στριφταροπαράμανου στην καρούλα μας, και είμαστε έτοιμοι για την ρηψη. Οπως ανέφερα παραπάνω, αυτός ειναι ιδανικός τρόπος για πολύ πονηρά ψάρια , απο την στιγμή που τα αγκίστρια μας δεν ειναι ορατά, και βεβαίως η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψάρεμα απο σκάφος. |
Συγγραφέας: | Nolis akrites [ Τετ 06 Απρ 2011, 00:42 ] |
Θέμα δημοσίευσης: | Re: Πολυάγκιστρο |
ΑΜΑΓΙΝΙ έγραψε: Ενας εξαιρετικός τρόπος για να πιάσουμε με το πολυάγκιστρο, πολύ πονηρά ψάρια, ειναι ο ακόλουθος. Κατευθείαν επάνω στο παράμαλο,ξεκινώντας απο την μία του άκρη, δένουμε εν σειρά 4 αγκίστρια και σε απόσταση 2 cm το ένα απο το άλλο. Το παράμαλο να έχει συνολικό μήκος 50 cm. Στην άλλη άκρη του παράμαλου φτάχνουμε μία θηλιά. Ως δόλωμα πάντα βάζουμε σαρδέλα φρέσκια την οποία δολώνουμε ως εξής. Χρησιμοποιούμε ενα βελονάκι ή ενα πλαστικό στενό ταιρατ. Στο πίσω μέρος τους δένουμε την θηλία και αρχίζουμε να το περνάμε απο το στόμα της σαρδέλας, προς την ουρά. Μολις το εργαλείο μας βγεί απο την ουρά, τραβάμε σιγα σιγά το παράμαλο εως οτου τα αγκίστρια, περάσουν ολα μεσα στο σώμα της σαρδέλας. Μην φοβηθείται οτι θα " μαγκώσουν " κάπου. Σας διαβεβαιώ οτι περνάνε εύκολα, με λίγη βεβαίως προσοχή. Ετσι είμαστε έτοιμοι να περάσουμε το παράμαλο μέσω στριφταροπαράμανου στην καρούλα μας, και είμαστε έτοιμοι για την ρηψη. Οπως ανέφερα παραπάνω, αυτός ειναι ιδανικός τρόπος για πολύ πονηρά ψάρια , απο την στιγμή που τα αγκίστρια μας δεν ειναι ορατά, και βεβαίως η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψάρεμα απο σκάφος. Γιώργο αν και για προσωπικούς λογούς δεν ασχολούμαι με το πολυάγκιστρο η τεχνική αυτή για τα πονηρά ψαριά είναι πραγματικά πολύ καλή και έξυπνη και σίγουρα θα φέρνει καλά αποτελέσματα . ![]() ![]() ![]() ![]() |
Συγγραφέας: | Amadeus [ Τετ 06 Απρ 2011, 09:23 ] |
Θέμα δημοσίευσης: | Re: Πολυάγκιστρο |
Nolis akrites έγραψε: ΑΜΑΓΙΝΙ έγραψε: Ενας εξαιρετικός τρόπος για να πιάσουμε με το πολυάγκιστρο, πολύ πονηρά ψάρια, ειναι ο ακόλουθος. Κατευθείαν επάνω στο παράμαλο,ξεκινώντας απο την μία του άκρη, δένουμε εν σειρά 4 αγκίστρια και σε απόσταση 2 cm το ένα απο το άλλο. Το παράμαλο να έχει συνολικό μήκος 50 cm. Στην άλλη άκρη του παράμαλου φτάχνουμε μία θηλιά. Ως δόλωμα πάντα βάζουμε σαρδέλα φρέσκια την οποία δολώνουμε ως εξής. Χρησιμοποιούμε ενα βελονάκι ή ενα πλαστικό στενό ταιρατ. Στο πίσω μέρος τους δένουμε την θηλία και αρχίζουμε να το περνάμε απο το στόμα της σαρδέλας, προς την ουρά. Μολις το εργαλείο μας βγεί απο την ουρά, τραβάμε σιγα σιγά το παράμαλο εως οτου τα αγκίστρια, περάσουν ολα μεσα στο σώμα της σαρδέλας. Μην φοβηθείται οτι θα " μαγκώσουν " κάπου. Σας διαβεβαιώ οτι περνάνε εύκολα, με λίγη βεβαίως προσοχή. Ετσι είμαστε έτοιμοι να περάσουμε το παράμαλο μέσω στριφταροπαράμανου στην καρούλα μας, και είμαστε έτοιμοι για την ρηψη. Οπως ανέφερα παραπάνω, αυτός ειναι ιδανικός τρόπος για πολύ πονηρά ψάρια , απο την στιγμή που τα αγκίστρια μας δεν ειναι ορατά, και βεβαίως η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψάρεμα απο σκάφος. Γιώργο αν και για προσωπικούς λογούς δεν ασχολούμαι με το πολυάγκιστρο η τεχνική αυτή για τα πονηρά ψαριά είναι πραγματικά πολύ καλή και έξυπνη και σίγουρα θα φέρνει καλά αποτελέσματα . ![]() ![]() ![]() ![]() Μανώλη, επειδή με αυτη την τεχνική έχω ψαρέψει πολλά χρόνια πριν πάρω βάρκα, σε διαβεβαιώ οτι εχει άριστα αποτελέσματα. Με τον τρόπο αυτό, εβγαζα πάντα ψάρια, οταν άλλοι δίπλα μου , επίσης με πολυάγκιστρο , αλλά οχι με αυτη την τεχνική, δεν επιαναν τίποτα. |
Συγγραφέας: | bilakosgr [ Κυρ 24 Απρ 2011, 21:39 ] |
Θέμα δημοσίευσης: | Re: Πολυάγκιστρο |
ΑΜΑΓΙΝΙ έγραψε: Ενας εξαιρετικός τρόπος για να πιάσουμε με το πολυάγκιστρο, πολύ πονηρά ψάρια, ειναι ο ακόλουθος. Κατευθείαν επάνω στο παράμαλο,ξεκινώντας απο την μία του άκρη, δένουμε εν σειρά 4 αγκίστρια και σε απόσταση 2 cm το ένα απο το άλλο. Το παράμαλο να έχει συνολικό μήκος 50 cm. Στην άλλη άκρη του παράμαλου φτάχνουμε μία θηλιά. Ως δόλωμα πάντα βάζουμε σαρδέλα φρέσκια την οποία δολώνουμε ως εξής. Χρησιμοποιούμε ενα βελονάκι ή ενα πλαστικό στενό ταιρατ. Στο πίσω μέρος τους δένουμε την θηλία και αρχίζουμε να το περνάμε απο το στόμα της σαρδέλας, προς την ουρά. Μολις το εργαλείο μας βγεί απο την ουρά, τραβάμε σιγα σιγά το παράμαλο εως οτου τα αγκίστρια, περάσουν ολα μεσα στο σώμα της σαρδέλας. Μην φοβηθείται οτι θα " μαγκώσουν " κάπου. Σας διαβεβαιώ οτι περνάνε εύκολα, με λίγη βεβαίως προσοχή. Ετσι είμαστε έτοιμοι να περάσουμε το παράμαλο μέσω στριφταροπαράμανου στην καρούλα μας, και είμαστε έτοιμοι για την ρηψη. Οπως ανέφερα παραπάνω, αυτός ειναι ιδανικός τρόπος για πολύ πονηρά ψάρια , απο την στιγμή που τα αγκίστρια μας δεν ειναι ορατά, και βεβαίως η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψάρεμα απο σκάφος. Γιωργο μου αρεσει ο τροπος αυτος!!! ![]() Το δολωμα ειναι τοσο φυσικο στο νερο που νομιζω οτι δεν θα αντισταθει ψαρι ειδικα οταν ειναι λασκαρισμενη η μανα μεσα στο νερο!!!!!! Εαν ψαρευεις κοντα σου νομιζω οτι δεν θα θελει και βαριδι .Πχ απο βαρκα η σε λιγο βαθια νερα απ εξω ![]() |
Συγγραφέας: | Amadeus [ Δευτ 25 Απρ 2011, 08:26 ] |
Θέμα δημοσίευσης: | Re: Πολυάγκιστρο |
bilakosgr έγραψε: ΑΜΑΓΙΝΙ έγραψε: Ενας εξαιρετικός τρόπος για να πιάσουμε με το πολυάγκιστρο, πολύ πονηρά ψάρια, ειναι ο ακόλουθος. ν Κατευθείαν επάνω στο παράμαλο,ξεκινώντας απο την μία του άκρη, δένουμε εν σειρά 4 αγκίστρια και σε απόσταση 2 cm το ένα απο το άλλο. Το παράμαλο να έχει συνολικό μήκος 50 cm. Στην άλλη άκρη του παράμαλου φτάχνουμε μία θηλιά. Ως δόλωμα πάντα βάζουμε σαρδέλα φρέσκια την οποία δολώνουμε ως εξής. Χρησιμοποιούμε ενα βελονάκι ή ενα πλαστικό στενό ταιρατ. Στο πίσω μέρος τους δένουμε την θηλία και αρχίζουμε να το περνάμε απο το στόμα της σαρδέλας, προς την ουρά. Μολις το εργαλείο μας βγεί απο την ουρά, τραβάμε σιγα σιγά το παράμαλο εως οτου τα αγκίστρια, περάσουν ολα μεσα στο σώμα της σαρδέλας. Μην φοβηθείται οτι θα " μαγκώσουν " κάπου. Σας διαβεβαιώ οτι περνάνε εύκολα, με λίγη βεβαίως προσοχή. Ετσι είμαστε έτοιμοι να περάσουμε το παράμαλο μέσω στριφταροπαράμανου στην καρούλα μας, και είμαστε έτοιμοι για την ρηψη. Οπως ανέφερα παραπάνω, αυτός ειναι ιδανικός τρόπος για πολύ πονηρά ψάρια , απο την στιγμή που τα αγκίστρια μας δεν ειναι ορατά, και βεβαίως η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψάρεμα απο σκάφος. Γιωργο μου αρεσει ο τροπος αυτος!!! ![]() Το δολωμα ειναι τοσο φυσικο στο νερο που νομιζω οτι δεν θα αντισταθει ψαρι ειδικα οταν ειναι λασκαρισμενη η μανα μεσα στο νερο!!!!!! Εαν ψαρευεις κοντα σου νομιζω οτι δεν θα θελει και βαριδι .Πχ απο βαρκα η σε λιγο βαθια νερα απ εξω ![]() Βασίλη Χριστός Ανέστη !!! Με την τεχνική αυτη, δεν χρησιμοποιούσα ποτέ βαρίδι. Το βάρος της σαρδέλας, ειναι αρκετό, για μια κοντινή ρίψη απ έξω. Απο την βάρκα, ετσι και αλλιώς δεν χρειάζεται. |
Σελίδα 1 από 1 | Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |