BigFishing.gr

Το Στέκι του Ερασιτέχνη Ψαρά !!!
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Τεχνολογίες Καλαμιών Ψαρέματος
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 08 Ιαν 2020, 12:50 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ 12 Ιούλ 2019, 10:06
Δημοσιεύσεις: 15
Ας δούμε τις τεχνολογίες κατασκευής από τα καλάμια ψαρέματος.

Carbon
Είναι στην ουσία το ανθρακόνημα δηλαδή αποτελείτε από ίνες άνθρακα και προσφέρει υψηλή δύναμη, μεγάλη κύρτωση για την φόρτιση του καλαμιού αλλά και πολύ χαμηλό βάρος. Η κατασκευή καλαμιού από υλικό Carbon είναι η πιο διαδομένη.

High Modulus Carbon
Η διαδικασία κατασκευής του High Modulus Carbon είναι μια τεχνική όπου το ανθρακόνημα δέχεται επιπλέον περιέλιξη από ίνες άνθρακα High Modulus. Ως αποτέλεσμα το Βlank του καλαμιού, προσφέρει υψηλότερη ακαμψία που κυμαίνεται πάνω από τα 55 MSI. Φυσικά η καινοτόμος τεχνική High Modulus Carbon διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του απλού Carbon. Δηλαδή προσφέρει πολύ χαμηλό βάρος και υψηλή αντοχή.

Nano Carbon
Η καινοτόμος τεχνολογία κατασκευής καλαμιών με Nano Carbon είναι η τελευταία λέξη στην κατασκευή καλαμιών. Διαθέτει πολύ υψηλής ποιότητας άνθρακα σε συνδυασμό με ρητίνη. Η νανομέτρηση της ρητίνης βελτιστοποιεί πολύ καλύτερα την ένωση των φύλλων carbon, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη πυκνότητα του blank, η μεγαλύτερη ευαισθησία και η αντοχή στο χρόνο. Σύμφωνα με έρευνες ένα blank Nano Carbon προσφέρει έως και 90% υψηλότερο όριο αντοχής θραύσης.

Composite Carbon
Το Composite Carbon είναι στην ουσία μία μίξη από υλικό Fiberglass και Carbon. Τα καλάμια ψαρέματος που είναι κατασκευασμένα από την τεχνολογία Composite Carbon, διαθέτουν μεσαίου βαθμού απόκριση (επαναφορά) αλλά υψηλή ελαστικότητα σε όλο το μήκος τους και εξαιρετική αντοχή σε βαριά φορτία. Θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή για όσους αναζητούν ένα καλάμι με υψηλές αντοχές σε μεγάλα φορτία.

Fiberglass
Το Fiberglass είναι η τεχνική κατασκευής καλαμιών ψαρέματος από υαλονήματα. Στα πλεονεκτήματα του είναι το υψηλό όριο θραύσης αλλά και ο υψηλός βαθμός ελαστικότητας του καλαμιού. Ως υλικό κατασκευής είναι φθηνότερο από το Carbon οπότε και το συναντάμε συνήθως σε καλάμια ψαρέματος χαμηλού κόστους. Θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή για νέους ψαράδες.

Fuji Guides
Οι οδηγοί καλαμιού Fuji είναι Ιαπωνικής κατασκευής υψηλής τεχνολογίας και θεωρούνται οι καλύτεροι οδηγοί σε καλάμια ψαρέματος παγκόσμιος. Οι οδηγοί Fuji προσφέρουν 35% λιγότερο βάρος από τους συνηθισμένους αλλά και 50% μεγαλύτερη αντοχής από τους κοινούς οδηγούς καλαμιών. Είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να προσφέρουν ένα πιο λεπτό σώμα και πολύ μεγάλη απαγωγή θερμότητας που βοηθάει πολύ την πετονιά μας ή το νήμα μας. Η λείανση του δακτυλίου τους γίνεται με διαμάντι, προσφέροντας ακόμα πιο λεία επιφάνεια.

Sea Guides
Οι οδηγοί καλαμιών ψαρέματος Sea Guides είναι κατασκευασμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και διαθέτουν απαράμιλλη ποιότητα αλλά και κεραμικό λείας επιφάνειας με άριστη απαγωγή θερμότητας. Το σώμα των οδηγών Sea Guides διαθέτει βελτιωμένο κράμα αλουμινίου όπου προσφέρει πολύ μεγάλη σκληρότητα και αντοχή στις φθορές, όπως επίσης και πολύ μικρό βάρος. Θεωρούνται μια πολύ καλή επιλογή για το νήμα αλλά και την πετονιά.

Ergo Grip
Η τεχνολογία Ergo Grip είναι στην ουσία μια πολύ καλή εργονομική λαβή στο καλάμι ψαρέματος σχεδιασμένη για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις. Η τεχνολογία Ergo Grip στη λαβή του καλαμιού προσφέρει πολύ καλύτερη επαφή με το καλάμι, με αποτέλεσμα να αυξάνει τα επίπεδα βολών αλλά και τις αντοχές του καλαμιού στις δυνάμεις που αναπτύσσονται την ώρα της μάχης.

Sic
Τεχνολογία κατασκευής οδηγών καλαμιού. Οι οδηγοί Sic είναι γυαλισμένοι με διαμάντι και προσφέρουν την πιο λεία επιφάνεια ανάμεσα σε όλα τα κεραμικά υλικά. Ταυτόχρονα προστατεύουν τη πετονιά ή το νήμα από γδαρσίματα, δεν διαβρώνονται και έχουν ταχύτατη απαγωγή θερμότητας.

Λαβή Eva
Ανθεκτική και ελαφριά λαβή που παρέχει άνεση κατά το κράτημα και έλεγχο κατά τη διάρκεια της μάχης. Παράλληλα αυξάνει την επαφή μας με το καλάμι ακόμα και με βρεγμένα χέρια.

Fuji K
Καινοτόμος τεχνολογία από την Fuji, ηγέτη στην κατασκευή οδηγών. Οι οδηγοί Fuji K με το ιδιαίτερο σχήμα τους εμποδίζουν τις απρόσμενες θηλιές που δημιουργούνται από το νήμα και την πετονιά κατά την ρίψη του τεχνητού μας και οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε πλευρικούς ανέμους. Οι οδηγοί Fuji K εξαλείφουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, λόγω του πρωτοποριακού τους σχεδιασμού.

Fuji O-Rings
Καινοτόμος τεχνολογία από την Fuji, ηγέτη στην κατασκευή οδηγών. Η τεχνολογία O-Ring των οδηγών Fuji, δίνει στο καλάμι πολύ καλές ιδιότητες βολής, επιτρέποντας αβίαστα στο νήμα ή την πετονιάς μας να διαπερνά τους οδηγούς χωρίς τριβή που μεταφράζετε στην μέγιστη προστασία του νήματος ή της πετονιάς. Οι οδηγοί Fuji O-Ring, προτείνονται για θαλασσινή χρήση, είναι μοντέρνοι με κρίκο από aluminum oxide και χαμηλού βάρους.

Carbon Rings AGS
Η AGS είναι μια καινοτόμος τεχνολογία κατασκευής σκελετού οδηγών. Οι οδηγοί είναι κατασκευασμένοι από υλικό carbon το οποίο δεν απορροφά τους κραδασμούς του νήματος. Η τεχνολογία Carbon Rings AGS έχει καταφέρει να μεταδίδει αμέσως τις δονήσεις από τον κορμό του καλαμιού στα χέρια του ψαρά. Οι οδηγοί AGS σε συνδυασμό με τη μοναδική ευαισθησία του καλαμιού, σας επιτρέπουν να νιώθετε και την παραμικρή επαφή θηράματος με το τεχνητό σας.

Fuji Reel Seat
Η τεχνολογία Fuji Reel Seat είναι μια καινοτόμος βάση μηχανισμού η οποία παρέχει σταθερότητα στο μηχανισμό, ενώ μας επιτρέπει να είμαστε σε άμεση επαφή με ακάλυπτο τμήμα του blank και να αισθανόμαστε οποιοδήποτε ερέθισμα από τα τσιμπήματα στην άκρη των δακτύλων μας.

Solid Tip
Τεχνολογία κατασκευή καλαμιών με την μύτη του καλαμιού να είναι κατασκευασμένη από μασίφ carbon. Έτσι μας προσφέρει άμεσα "καρφώματα" γρήγορη επαναφορά, μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερη αίσθηση κατά την πλεύση των τεχνητών μας.

ΕΙΔΗ ΑΛΙΕΙΑΣ
Fishing Spot


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 
google adsense
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Μετάβαση σε:  
cron


 
       
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2